Petanque

Petanque

In België wordt gesproken van petanque, terwijl men in Nederland over jeu de boules spreekt. Men heeft het dan over exact hetzelfde spel..

Heet het spel nu “petanque” of “jeu de boules”?!

De correcte naam is petanque. Ondanks dat veel Nederlanders niet weten welk spel je bedoeld als je het hebt over het spelen van petanque!

Jeu de boules is een verzamelnaam voor alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Petanque is de meest gespeelde spelvariant van alle jeu de boules-spellen. Het is ook het meest eenvoudige spel vanwege de beperkte spullen en ruimte die men nodig heeft om het te kunnen spelen.

De populariteit van petanque is eenvoudig te verklaren. Naast het feit dat het bijna op elk terrein en dus overal gespeeld kan worden en er bijna geen attributen voor nodig zijn, zijn er nog meer oorzaken.

Petanque is een behendigheidsspel, er is niet veel kracht of inspanning voor nodig. Het kan dan ook door vrijwel iedereen worden gespeeld: jong of oud, man of vrouw, dik of dun, kort of lang, zelfs vele gehandicapten spelen deze sport.

Ook het aantal spelers bij een spel kan variëren. Zo kan men het spel al spelen met twee personen, maar het kan ook uitgebreid worden tot 6 (twee teams van drie).

Vooral in Frankrijk – waar de jeu de boules spellen vandaan komen – is petanque populair. Het komt dan ook veel voor dat vakantiegangers het spel recreatief spelen.

 

Heeft u moeite met lopen en kunt u daardoor de jeu de boules baan moeilijk bereiken dan kan een medisch hulpmiddel wellicht een oplossing bieden. Enkele handige hulpmiddelen zijn: wandelstokkenkrukkenrollatoren en scootmobielen.

Wilt u een gratis brochure of meer informatie over Quingo Scootmobielen? Bel 0800 20 20 of kijk op www.Quingo.nl